Wiesje Miedema

 

Wiesje Miedema is viooldocente. Ze geeft  vioolles aan de Sweelinck  Academie van het Conservatorium van Amsterdam en op de Muziek-en Dansschool Amstelveen waar zij ook het meest gevorderde strijkorkest ‘Camerata Amstelveen’ dirigeert. Wiesje Miedema is docent methodiek viool en altviool aan het conservatorium van Amsterdam en gastdocent van het concervatorium van Birmingham.Op verzoek, geeft Wiesje workshops en trainingen aan verschillende groepen docenten. Ze wordt regelmatig gevraagd voor het coachen van strijk-ensembles.

Bijna ieder kind kan viool leren spelen. Maar een kind kan dat niet alleen. Daarbij is de hulp van een goede docent en stimulerende ouders hard nodig. Na meer dan 15 jaar vioolles te hebben gegeven denk ik de goede manier gevonden te hebben:

Vioolspelen begint auditief. Dat wil zeggen dat je eerst leert zingen wat je straks gaat spelen. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan een uitstekende vioolhouding en een mooie klank.


Ongeveer iedere 6 weken is er een uitvoering waar leerlingen zich kunnen laten horen. Zo wordt voorspelen en concerten geven iets heel natuurlijks. Alle leerlingen spelen  in een strijkorkest. Bijvoorbeeld het NJSO of een van de 5 orkesten van muziek-en dansschool Amstelveen

Vioolles